Uncategorized

PIZZA FURNARINCA…

  1. Dizolvați drojdia și zahărul în apă călduță, adăugați făina și sarea, apoi amestecați bine. Continuați să adăugați făină în timp ce amestecați cu o lingură, apoi, când obțineți un aluat compact, continuați cu frământatul manual.
  2. Spre finalul frământatului, presărați aluatul cu ulei de măsline și frământați până când devine elastic și neted. Împingeți-l de mai multe ori de suprafața de lucru, formați-l într-o bilă și puneți-l înapoi în bol.
  3. Ungeți partea superioară și lateralele cu încă o lingură de ulei de măsline, acoperiți cu o pungă sau folie de plastic și lăsați-l să se odihnească 1-1,5 ore într-un loc cald până când își dublează volumul.
  4. Apoi întindeți-l direct pe o bucată de hârtie de copt în formă dreptunghiulară, conform dimensiunii tăvii în care va fi copt. Ungeți deasupra cu un amestec de unt topit în care ați adăugat rozmarin/oregano/bazilic/usturoi și puțină sare.
  5. Presărați brânză feta mărunțită și cașcaval ras. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade, iar în acest timp lăsați aluatul umplut să se odihnească. Coaceți timp de 12 minute sau până când devine rumenit, iar cașcavalul de deasupra se rumenește.

 


  1. Scoateți și tăiați pe o suprafață plată în bastonașe, apoi serviți-le calde sau reci.