Uncategorized

Reușește de fiecare dată: Prajitură cu ciocolată, banane și biscuiți…

  1. Turnați laptele într-o cratiță, adăugați zahărul și budinca. Amestecați bine, apoi puneți la foc pentru a se găti. Fierbeți cu amestecare continuă până când se îngroașă. În budinca fierbinte adăugați untul și amestecați până se topește.
  2. Apoi adăugați biscuiții zdrobiți și amestecați. Lăsați să se răcească timp de aproximativ 5 minute. Într-o tavă sau într-o formă pentru tort puneți hârtie de copt, turnați jumătate din amestec și uniformizați.
  3. Peste amestec aranjați bananele tăiate pe lungime în jumătăți, apoi turnați a doua jumătate din amestec și uniformizați. Lăsați să se răcească mai întâi la temperatura camerei, apoi puneți în frigider să se întărească.
  4. Topiți ciocolata la abur, apoi adăugați smântâna pentru frișcă. Amestecați și turnați peste prăjitură.

**Prajitură simplă cu biscuiți și budincă în 10 minute fără coacere. Este ceva ușor, atât de simplu (mai ales pentru doamnele care nu au multă experiență în prepararea prăjiturilor complicate sau timp), dar atât de ciocolatos și cremos… – Gordana.

Ingrediente:

  • 1,5 litri lapte
  • 100 g ciocolată de gătit
  • 4 plicuri budincă cu gust de ciocolată
  • 8 linguri zahăr
  • 300 g biscuiți Petit Beurre
  • 2 plicuri zahăr vanilat

MOD DE PREPARARE:

  1. În 300 ml lapte adăugați pudra de budincă și amestecați pentru a se omogeniza și a nu rămâne cocoloașe, iar restul (1,2 l) puneți la foc împreună cu zahărul și vanilia.
  2. Când începe să fiarbă, adăugați budinca amestecată și amestecați până când se îngroașă. În budinca fiartă, încă caldă, adăugați ciocolata tăiată cubulețe și amestecați până se topește și se integrează în budincă.
  3. Într-un vas separat zdrobiți biscuiții și turnați peste ei budinca fiartă (călduță). Amestecați bine pentru a se omogeniza.
  4. Turnați amestecul într-o formă sau tavă acoperită anterior cu folie de plastic sau folie de aluminiu și lăsați să se răcească, mai întâi la temperatura camerei, apoi în frigider.

 


 

  1. Prăjitura bine răcită se răstoarnă pe un platou de servire și se poate decora după dorință cu ciocolată sau frișcă, dar nu este obligatoriu.”