Uncategorized

CEL MAI BUN REȚETĂ PENTRU GULAȘ…

½ kg carne de vită tăiată cuburi 1-2 cepe mari 2-3 căței de usturoi 2 morcovi 2-3 cartofi mari (opțional) 100 ml vin roșu ½ litru de supă de carne (bulion) ½ litru de apă 2 linguri de făină 1 lingură concentrat de roșii 1 frunză de dafin 3 linguri ulei pentru prăjit, după preferință sare și piper negru după gust pătrunjel proaspăt sau cimbru pentru presărat deasupra la servire

MOD DE PREPARARE:

Într-o tigaie mare, încălziți uleiul vegetal și prăjiți cuburile de carne de vită pe care le-ați sărat și piperat în prealabil. Prăjiți-le scurt sau până când cuburile capătă o frumoasă culoare aurie pe toate părțile. Vă vor lua aproximativ cinci minute.

Scoateți carnea din oală, iar în grăsimea rămasă prăjiți ceapa și usturoiul tăiate mărunt. Turnați vinul și amestecați pentru a dizolva toată grăsimea de pe fundul vasului (rămasă de la prăjirea cărnii).

Gătiți totul împreună timp de aproximativ cinci minute. Adăugați făina în oală, amestecați bine, apoi turnați bulionul și apa. Puneți carnea înapoi în oală, adăugați concentratul de roșii și frunza de dafin.

Când lichidul începe să fiarbă, reduceți temperatura și lăsați totul să se gătească timp de aproximativ o oră.

La final, adăugați cartofii tăiați în bucăți egale, precum și morcovii. Amestecați totul și gătiți încă 45 de minute la foc mic, până când legumele sunt complet fierte și carnea este bine frăgezită.

 



La sfârșitul gătitului, gustați și, dacă este necesar, adăugați mai multă sare și piper. Serviți cu pătrunjel proaspăt, cu o felie de pâine de casă sau cu paste fierte, după preferință.”