Uncategorized

CEL MAI BUN REȚETĂ PENTRU GULAȘ…

„CEL MAI BUN REȚETĂ PENTRU GULAȘ… Secretul constă în momentul în care se adaugă ceapa și când se adaugă carnea…

 


 

Carnea suculentă și sosul plin de gust definesc un gulaș suculent, o mâncare care nu necesită abilități speciale în bucătărie, dar care poate fi ușor de greșit. Acestea sunt sfaturile importante:

 

 

  • Tăiați carnea în cuburi de dimensiuni egale, iar dacă aveți suficient timp, o puteți marina în vin sau oțet de vin.

În marinată puteți adăuga și muștar și sos de soia, precum și condimente: usturoi, cimbru, foi de dafin sau rozmarin. Dacă decideți să marinați, ștergeți carnea cu un șervețel de hârtie înainte de a o prăji pentru a nu fi umedă.

  • Pentru ca carnea să fie cât mai gustoasă, prăjiți-o obligatoriu în tigaie înainte de a adăuga lichidul.

Unii oameni greșesc și prăjesc carnea pe ceapă, dar marii bucătari nu recomandă acest mod. Dacă doriți o carne moale și suculentă, care se topește în gură ca rahatul turcesc, faceți următoarele:

  • Într-o tigaie sau oală cu puțin ulei, prăjiți cuburile de carne (puteți să le treceți puțin prin făină pentru a le închide porii), iar dacă aveți o cantitate mai mare de carne, faceți asta în mai multe rânduri, nu toată deodată, pentru a nu se fierbe în loc să se rumenească.
  • Majoritatea tipurilor de gulaș necesită timp pentru a dezvolta arome bune, așa că nu vă grăbiți. Sunt necesare cel puțin două ore pentru ca carnea să se frăgezească, iar timpul de gătire poate fi prelungit cu o oră.

Dacă vă grăbiți și măriți căldura, fibrele musculare se vor întări și vor deveni rigide, iar carnea va fi tare și fibroasă.

INGREDIENTE NECESARE:

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…..

 

Author: morenews99.com