Uncategorized

Burek la tavă…

Într-un vas mai adânc bateți ouăle cu apă, adăugați sare, apoi adăugați făina și praful de copt. Frământați un aluat moale, nelipicios. Frământați timp de 5-8 minute, apoi acoperiți-l cu o folie și lăsați-l să se odihnească 15 minute.

Apoi împărțiți aluatul în 10 părți și modelați-le în bile. Presărați suprafața de lucru cu amidon (țărână de cartofi), apoi întindeți 5 bile în foi subțiri de dimensiunea unei farfurii medii.

Așezați-le una peste alta, presărate bine cu amidon, și lăsați-le să se odihnească 20 de minute.

După ce au stat, întindeți-le cât mai subțiri posibil, având grijă să nu se lipească, adăugând amidon dacă este necesar. Astfel veți obține foi foarte subțiri.

Peste foi așezați tava în care veți coace burekul și tăiați-le conform dimensiunii acesteia. Tăiați restul foilor în bucăți. Ungeți tava și așezați trei foi pe fundul acesteia, fiecare presărată cu grăsime.

Așezați bucățile tăiate pe pereții tăvii și ungeți-le cu grăsime. Repetați procedeul până când folosiți toate foile. În restul de grăsime adăugați 3 linguri smântână și amestecați.

Procedați la fel cu celelalte 5 bile de aluat, dar întindeți-le de dimensiunea tăvii. În tavă așezați 3 foi una peste alta, fiecare bine unsă cu amestecul de grăsime.

Apoi adăugați umplutura, apoi ultimele două foi, de asemenea unse cu grăsime. Închideți burekul cu restul de foi și ungeți-l cu grăsime.

 



Coaceți pe aragaz sub un capac timp de 20-25 minute, apoi întoarceți și coaceți pe cealaltă parte până când devine rumen. Burekul poate fi tăiat înainte sau după coacere.”