Uncategorized

TRIUNGHIURI MOI ÎN 5 MINUTE…

Bateți ouăle cu smântâna și sarea. În amestecul omogen adăugați făina amestecată cu praful de copt și frământați aluatul cu mâna, până devine compact, uniform și se desprinde de pereții vasului. Pe o suprafață ușor presărată cu făină întindeți aluatul cu ajutorul unui sucitor și tăiați-l în benzi groase. Apoi, tăiați benzile în diagonală pentru a obține triunghiuri, dar puteți să le tăiați și în pătrate sau cuburi dacă doriți. Apoi prăjiți-le în ulei încins la temperatură moderată și așezați-le pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime. Serviți-le calde cu garnitura preferată.

 

 

 

 

REȚETĂ RAPIDĂ – MOD DE PREPARARE: Răzuiți șunca, cașcavalul și brânza. Din toate ingredientele faceți un aluat omogen, apoi întindeți-l cu ajutorul unui sucitor pe o suprafață presărată cu făină, la o grosime de aproximativ 0,5 cm.

 

 

 

 

Tăiați aluatul în cuburi. Prăjiți-le imediat în ulei încins, câteva minute pe fiecare parte până devin frumos rumenite. Când sunt gata, așezați-le pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.

 



Serviți-le calde, dar sunt la fel de gustoase și reci, alături de un pahar de iaurt, lapte acru sau după preferință.