Uncategorized

Aceste chifteluțe sunt mult mai gustoase și mai puțin calorice decât cele obișnuite…

Într-un bol mai adânc, bateți urda cu oul și sărați după gust. Adăugați dovleceii rași (lăsați-i să se scurgă de suc și stoarceți-i), apoi adăugați ierburile tocate.

Adăugați făina și amestecați bine pentru a omogeniza ingredientele. Din amestecul obținut, formați aproximativ 14-15 bile. Bilele le puteți prăji sau coace în cuptor, așezate pe o hârtie puțin unsă.

Dacă alegeți să le prăjiți, încălziți puțin ulei într-o tigaie și prăjiți-le câte 2-3 minute pe fiecare parte până devin frumos rumenite, apoi așezați-le pe o șervețel de hârtie (nu se prăjesc în ulei adânc).

Dacă optați pentru cuptor, atunci coaceți-le la 200 de grade (puneți puțin ulei deasupra fiecărui chifteluț) până devin rumenite. Încercați să le faceți în ambele moduri și decideți care vi se potrivește mai bine.

Chifteluțele preparate în acest fel sunt foarte gustoase, suculente și moi ca un burete. Nu veți fi dezamăgiți, în special cei care au grijă de silueta lor. Aceste chifteluțe conțin foarte puține calorii, chiar dacă le prăjiți în ulei, deoarece nu absorb multă grăsime.

 

 

 

Le puteți mânca ca un prânz complet cu o garnitură de legume sau iaurt și brânză proaspătă, le puteți lua ca gustare între mese, dar le puteți servi și ca mic dejun sau cină. Bucurați-vă de gust!