Uncategorized

Nebunie de prăjitură – fără coacere, gata în 20 de minute….

  1. Într-un bol, amestecați pudingul, 4 linguri de zahăr și puțin lapte din cele 500 ml. Amestecați bine pentru a nu rămâne cocoloașe. Încălziți restul de lapte până la fierbere, apoi adăugați treptat amestecul de puding.
  2. Reduceți temperatura și amestecați constant până când crema se îngroașă. Lăsați să se răcească complet, amestecând ocazional pentru a nu forma o crustă, sau acoperiți cu folie de plastic.
  3. Îmbibați biscuiții pe rând în lapte rece și aranjați-i într-o tavă (sau formă, după cum aveți), unul lângă altul, pentru a forma o bază compactă. Într-un cuptor cu microunde sau la bain-marie, topiți crema de cacao cu două linguri de lapte.
  4. Întindeți uniform crema peste biscuiți într-un strat subțire. Peste acest strat de cremă de cacao, aranjați din nou biscuiți scurși în lapte. În pudingul răcit, adăugați cele două plicuri de zahăr vanilat și 200 ml iaurt grecesc (sau smântână).
  5. Mixează bine cu un mixer până când ingredientele se combină. Separat, bateți 300 ml smântână pentru frișcă, apoi adăugați-o în crema de puding. Amestecați cu mixerul până obțineți o cremă frumoasă și cremoasă.
  6. Prăjiți ușor nucile în cuptor, lăsați-le să se răcească, decojiți-le și măcinați-le. Adăugați-le în cremă și amestecați cu o spatulă sau lingură. Întindeți umplutura obținută peste biscuiți și distribuiți uniform.

 


 

  1. Pentru glazură: la foc mic, topiți 200 g de ciocoladă neagră ruptă în bucăți și amestecată cu 200 ml smântână pentru frișcă (aveți grijă să nu fiarbă). Turnați peste întregul tort și lăsați-l la frigider, de preferință peste noapte.