Uncategorized

Cresc mari, pufoase și formează un inel…

  1. Încălzește laptele puțin, să nu fie prea fierbinte, altfel drojdia nu se activează. În lapte, adaugă o lingură de făină, o lingură de zahăr și drojdia, amestecă până se dizolvă și lasă să stea 15 minute, până se activează și se face spumă.

 

  1. Adaugă ouăle, uleiul și celelalte ingrediente, iar la final făina amestecată cu praful de copt. Frământă un aluat compact care trebuie să fie frumos și neted.
  2. Lasă aluatul într-un loc cald până își dublează volumul, apoi frământă-l din nou și lasă-l să fermenteze până își dublează volumul pentru a doua oară.
  3. Întinde aluatul pe o suprafață înfăinată și împarte-l în părți mai mici, formând bile. Greutatea fiecărei bile este de 60 grame. Așază fiecare bilă pe hârtie de copt (tăiată anterior).
  4. Acoperă gogoșile și lasă-le să fermenteze timp de o oră și să crească.
  5. Încălzește bine uleiul la o temperatură medie spre mare, poți verifica temperatura uleiului cu mânerul unei linguri de lemn; dacă în jurul ei se formează bule, este bine încălzit. Totuși, când prăjești, scade temperatura la medie, nu trebuie să fie prea mare. De asemenea, nu trebuie să fie prea mult ulei, 1,5-2 degete de adâncime sunt suficiente.
  6. Pune gogoșile cu hârtie în ulei, apoi, după câteva secunde, scoate hârtia. Prăjește-le până devin rumene pe ambele părți.

 


 

  • Aluatul poate fi întins într-o foaie de grosime de până la 1,5 cm și poți folosi un pahar sau o formă pentru a tăia gogoșile.
  • Plita mea are 9 niveluri de intensitate, eu le prăjesc la 5.
  • Poți umple gogoșile după dorință.