Uncategorized

„DULCEAȚĂ DE SMOCHINE PERFECTĂ:

Verificați smochinele să fie ferme, îndepărtați-le codițele și înțepați-le de 3-4 ori cu o scobitoare. Dizolvați un pliculeț de sare de lămâie într-un pahar cu apă rece. Pulverizați smochinele cu această soluție.

Apoi adăugați apă rece suficientă pentru a acoperi smochinele în vas. Lăsați-le să stea așa timp de aproximativ 20 de minute, cât timp pregătiți siropul în care veți fierbe dulceața.

Pentru sirop: Într-un kilogram de zahăr adăugați 200 ml apă și puneți pe foc mare până se dizolvă zahărul. Siropul trebuie să aibă consistența mierii. Scurgeți smochinele din soluție și apoi adăugați-le în sirop.

La început, fierbeți smochinele la foc mare, apoi puteți reduce temperatura. Acest tip de smochine este destul de comun, are o culoare roșie și nu este foarte mare. La recoltare, alegeți fructe mai ferme care nu sunt complet coapte.

Agitați din când în când cratița și, când începe să fiarbă, îndepărtați spuma de la suprafață care se va acumula și va deveni densă. Nu trebuie să rămână deloc spumă, iar când o îndepărtați, aveți grijă să nu luați și siropul.

Când dulceața este aproape gata, opriți focul și adunați restul de spumă. Apoi verificați consistența siropului picurând o picătură pe o suprafață de lemn. Dacă rămâne într-un singur loc (nu se răspândește), înseamnă că este gata.

Adăugați felii de lămâie cu semințele îndepărtate în timp ce dulceața este fierbinte și apăsați-le ușor cu lingura deasupra pentru a le înmuia în sirop. Adăugați 2-3 frunze de „dulceață” sau zahăr vanilat.

 



Acoperiți dulceața cu un prosop umed și lăsați-o să se răcească până a doua zi. Răciți dulceața și puneți-o în borcane reci.