Uncategorized

„DULCEAȚĂ DE SMOCHINE PERFECTĂ:

DULCEAȚĂ PERFECTĂ DE SMOCHINE: Cea mai frumoasă dulceață, de culoarea chihlimbarului. Dulceața de smochine este una dintre preferate, iar în funcție de gusturi, unii preferă dulceața din smochine verzi, iar alții din cele coapte. Următoarea rețetă se prepară din smochine necojite. Iată de ce aveți nevoie:

 



INGREDIENTE NECESARE: 1 kg smochine, 1 kg zahăr, 200 ml apă, 1 lămâie, 1 pliculeț de sare de lămâie. Opțional, câteva frunze de „dulceață” sau zahăr vanilat.

 

 

 

Aceasta este proporția de bază. Dacă lucrați cu o cantitate mai mare, de 2, 3 sau 4 kg, folosiți o cratiță cât mai mare pentru a evita ca smochinele să se descompună. Dulceața se va găti mai repede într-o cratiță mare.

Notă: Această dulceață, preparată din smochine necojite, nu trebuie gătită prea mult timp, deoarece în aproape 24 de ore se va cristaliza. Așadar, se fierbe atât cât este necesar, lăsând siropul ușor mai lichid.

Smochinele au multe beneficii pentru sănătate, de la tratarea acneei și a coșurilor până la prevenirea cancerului. Smochinele sunt bogate în beta-caroten, vitaminele A, C, E și K, calciu, fier și alte minerale.

Smochinele au multe alte proprietăți vindecătoare, așa că profitați de sezonul acestui fruct pentru a-l consuma proaspăt și pentru a pregăti această delicioasă dulceață. Iată procedura:

PROCEDURĂ:

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI……

 

Author: morenews99.com