Uncategorized

Nimeni nu m-a crezut că le-am făcut singură

Într-un bol adânc, puneți 300 g brânză cremă (Philadelphia, mascarpone…, dar poate fi și brânză de vaci tânără nesărată) și adăugați 40 g ulei de cocos parțial topit. Cocosul are un gust și un miros foarte plăcut, dar dacă nu aveți la îndemână, îl puteți înlocui cu unt obișnuit.

În bol adăugați și 40 g miere lichidă (poate fi înlocuită cu sirop de arțar, malț sau un îndulcitor pentru diabetici cu zero calorii), 20 g cacao organică și 1 linguriță mică de extract de vanilie.

Amestecați toate aceste ingrediente cu o lingură sau spatulă până obțineți o compoziție omogenă. Totuși, este posibil să rămână câteva mici bucăți de brânză, așa că este cel mai bine să folosiți un blender manual care va omogeniza bine amestecul, îl va uniformiza și netezi.

Compoziția este gata, așa că umpleți matrițele din silicon sau formele pe care le aveți (crema este foarte delicioasă, așa că încercați să nu o mâncați înainte de vreme). Lăsați să se întărească în congelator timp de trei ore. Între timp, pregătiți glazura.

O mână de arahide, aproximativ 40 g, tocați-le mărunt, 160 g ciocoladă neagră, rupeți-o în bucăți și topiți-o în microunde sau la bain-marie, adăugați 40 ml ulei neutru (poate fi obișnuit) și amestecați până se combină.

 

 


 

Adăugați și arahidele. Scoateți prăjiturile congelate din forme, înfingeți-le pe vârful unui cuțit ascuțit și înmuiați-le în glazură. Așezați-le pe hârtie (sau împreună cu cuțitul pe o raft) și lăsați-le o oră în frigider până se întărește bine ciocolada.