Uncategorized

Dispar într-o clipă…Un desert excelent care se topește în gură…Foarte ușor și rapid…

  1. Într-o cratiță, bateți ouăle cu zahărul, apoi adăugați amidonul și amestecați până nu mai rămân cocoloașe. La final, adăugați laptele și gătiți amestecând continuu la foc moderat până se îngroașă.

Luați de pe foc și, cât timp este fierbinte, adăugați zahărul vanilat și untul. Amestecați până se topesc și se combină. Lăsați crema să se răcească.

  1. Pe foc, puneți apa cu un praf de sare și untul tăiat cubulețe, apoi când începe să fiarbă, luați de pe foc și adăugați făina. Amestecați până se combină, apoi puneți din nou pe foc și gătiți timp de 1-2 minute, amestecând continuu.
  2. Puneți aluatul într-un vas separat, întindeți-l și lăsați-l să se răcească. Apoi, adăugați ouăle puțin câte puțin, bătute doar cu furculița. Amestecați până obțineți un aluat neted, omogen.

Puneți aluatul într-un poș de patiserie și formați fâșii alungite pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 190°C. În primele 20 de minute nu deschideți cuptorul.

  1. Bateți crema răcită și puneți-o într-un poș de patiserie. Pe partea de jos a eclerelor răcite, faceți câte două găuri pe laterale și umpleți-le cu crema.

 


 

Deasupra, presărați zahăr pudră sau glazură de ciocolată.