Uncategorized

Dacă știți numele acestui prăjitură, probabil ați crescut cu bunica…

  1. Cerneți făina și amestecați-o cu praful de copt. Separați albușurile de gălbenușuri și puneți-le într-un bol adânc. În alt bol adânc, bateți gălbenușurile cu grăsimea și zahărul până devin pufoase. Adăugați laptele, coaja de lămâie și câteva linguri de făină, apoi amestecați bine.
  2. Adăugați restul de făină și amestecați. Veți obține un aluat dens și ușor lipicios, dar nu trebuie să adăugați mai multă făină pentru a evita ca blatul să devină prea tare.
  3. Tapetați forma de copt cu hârtie de copt. Forma mea are un diametru de 26 cm, poate fi mai mare, dar niciodată mai mică pentru a evita ca blatul să fie prea înalt, deoarece va crește puțin în timpul coacerii.
  4. Turnați aluatul în formă, peste hârtia de copt, răspândiți-l cu o lingură umedă și nivelează-l bine. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C pe raftul de sus timp de 10 minute, doar până se formează o crustă.
  5. Între timp, încălziți gemul de caise dacă este prea gros, pentru a fi mai ușor de întins pe blat. Bateți albușurile până se întăresc, adăugând treptat suc de lămâie și zahăr. Bateți aproximativ 5 minute la viteză mare. Bezeaua trebuie să fie fermă și să nu cadă din bol atunci când este răsturnat.
  6. Scoateți blatul parțial copt, ungeți-l cu gemul, presărați-l cu mai mult de jumătate din nucile măcinate, apoi adăugați bezeaua, distribuind-o în mici munți, nu totul dintr-o dată.
  7. Altfel, nucile măcinate vor „ridica” gemul în timpul întinderii. Așadar, întindeți bezeaua uniform și apoi, cu o lingură, formați vârfuri pe suprafață pentru un aspect zbârcit. Presărați restul de nuci măcinate.
  8. Reduceți temperatura la 120°C (cuptorul meu este destul de puternic, cu ventilator, ajustați în funcție de cuptorul vostru) și introduceți prăjitura pentru a finaliza coacerea, adică lăsați-o să se usuce încet încă 20-30 de minute.
  9. Este gata când bezeaua și nucile capătă o culoare aurie. Lăsați prăjitura să se răcească în cuptorul deschis. Poate fi servită caldă, este și mai gustoasă, sau așteptați să se răcească, este mai ușor de tăiat.

 


 

Aceasta este una dintre acele prăjituri simple și ieftine pentru fiecare zi, pentru care probabil aveți întotdeauna toate ingredientele acasă.**