Uncategorized

TOȚI CER ACEASTĂ REȚETĂ: Cea mai delicioasă plăcintă cu brânză – mereu numărul unu

Bate ouăle cu o furculiță, apoi adaugă brânza sfărâmată și amestecă. Adaugă iaurtul, uleiul, sarea și praful de copt. Rade cașcavalul, adaugă-l și amestecă.

Pune o foaie de plăcintă pe o tavă unsă cu ulei și presărată cu făină, de dimensiuni mai mici (sau tapetată cu hârtie de copt), astfel încât să acopere marginile și fundul tăvii (marginile trebuie să depășească tava).

Dacă folosești o tavă mai mare, mărește proporțional ingredientele, iar la bază pune 3-4 foi, fiecare să depășească cel puțin 2/3 din tavă. Dacă folosești cele mai subțiri foi (pentru baclava), atunci folosește câte două foi.

Întinde câteva linguri de umplutură, apoi mototolește următoarea foaie și pune umplutură deasupra. Alternează foile și umplutura până ajungi la ultima. Unge deasupra cu ulei amestecat cu puțină umplutură. Presară cu susan.

 



Coace în cuptorul preîncălzit la 200°C aproximativ 40 de minute (este gata când crește și se rumenește). Scoate-o din cuptor și așteaptă câteva minute să se răcească puțin, apoi taie-o și servește-o.