Uncategorized

MURĂTURI TOTUL CÂTE 2: Fără conservanți, notați-vă această rețetă

Ingrediente necesare: 2 kg roșii (pot fi verzi, roz sau roșii), 2 kg ardei, 2 kg conopidă, 2 kg morcovi, 2 kg castraveți. Pentru saramură: sare – puțin mai mult decât după gust, apă – cât să încapă într-un vas plin cu legume

 

 


 

 

Mod de preparare: Spălați bine legumele. Tăiați puțin ardeii la vârf cu un cuțit. Înțepați roșiile în 2-3 locuri. Tăiați capetele castraveților. Împărțiți conopida în buchețele mari. Curățați morcovii și tăiați-le puțin capetele.

 

 

 

 

Puneți într-un vas o pungă de plastic, astfel încât marginile să depășească puțin vasul. Aranjați legumele: un strat de castraveți, morcovi, ardei, roșii și conopidă. Repetați straturile până când consumați toate ingredientele.

Umpleți vasul cu apă. Apoi turnați apa într-un alt vas și adăugați sare de mare astfel încât saramura să fie puțin mai sărată decât de obicei. Amestecați bine pentru a se dizolva sarea. Nu este necesar să fierbeți saramura. Turnați saramura înapoi peste legume. În timpul murării, legumele vor absorbi excesul de sare. Lăsați la rece pentru a se mura.

Notă: Legumele rămân sub saramură prin legarea pungii de plastic, astfel încât să nu se formeze o peliculă albă deasupra. După ce murăturile sunt gata și începeți să le consumați, coborâți nivelul pungii în funcție de cantitatea rămasă.

Dacă este nevoie și dacă doriți, puteți mări cantitatea ingredientelor. Iată și a doua rețetă a dragei noastre membre, Snejana Iankulovska:

Murături delicioase pentru iarnă, pline de vitamine și minerale. Curând vom termina proviziile pentru iarnă, așa că cine nu a făcut încă, să se grăbească. Această rețetă a fost publicată de cititoarea noastră dragă, Snejana Iankulovska, în grupul rețetelor NMD, așa că comentați și adăugați sugestiile voastre.

Alegerea legumelor este excelentă, toate ingredientele sunt bogate în vitamine și minerale, și în acest fel se păstrează în borcan. Murăturile sunt o provizie tradițională macedoneană și toată lumea se bucură de ele. Din păcate, datorită prezenței sării, trebuie să fie atenți doar cei cu tensiune arterială ridicată.

Pentru toți ceilalți, bucurați-vă de legumele voastre preferate din murături, fie că este conopidă, ardei, fasole verde, castraveți, roșii, morcovi… Fotografie și rețetă de Snejana Iankulovska.

Ingrediente necesare pentru saramură pentru 25 kg de legume: 10 litri de apă, 2 litri de oțet alb 9% (sau esență 250 ml), 250 g sare, 300 g zahăr, 1 vinobran, 1 conservant, 2 plicuri de piper negru boabe, 1 legătură de țelină, 1 legătură de pătrunjel, ½ plic de frunze de dafin. 25 kg de legume: 5 kg morcov, 5 kg conopidă, 5 kg castraveți mai mari, 5 kg roșii verzi și 5 kg ardei verzi dulci

Mod de preparare:

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…..

 

 

Author: morenews99.com