Uncategorized

4 ouă, un pahar de zahăr, un pahar de griș și literalmente se topește în gură! Un desert pe care îl veți ține minte mult timp…

  1. Într-un bol adânc, bateți cele patru ouă cu 1 pahar de zahăr. Ouăle se bat cu un tel sau o furculiță până când zahărul începe să se topească ușor. Adăugați un pahar de lapte, amestecați, apoi adăugați un pahar de ulei și amestecați din nou scurt.
  2. În amestec adăugați un pahar de griș, 1 pahar de nuci măcinate, 1 pahar de făină și 1 plic de praf de copt. După adăugarea fiecărui ingredient, amestecați scurt pentru a le încorpora în amestec.
  3. După ce compoziția devine omogenă, turnați-o într-o tavă de mărime medie, tapetată anterior cu hârtie de copt. Agitați și nivelați, apoi coaceți timp de o jumătate de oră în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
  4. Pentru sirop: turnați 500 g de zahăr cu 600 ml de apă și puneți pe foc până când zahărul se topește complet. Gătiți câteva minute până când zahărul este complet dizolvat. Turnați siropul cald peste prăjitura călduță și lăsați-l să se absoarbă.
  5. Pentru decorare: amestecați două plicuri de frișcă cu 200 ml de apă (poate fi și apă minerală) și 4 linguri de zahăr, apoi bateți până obțineți o spumă. În frișcă adăugați 1-2 lingurițe de aromă de vanilie sau după gust.

 


  1. Lăsați frișca la frigider timp de o jumătate de oră să se răcească, apoi aplicați-o pe prăjitură și nivelați. Deasupra presărați nuci măcinate sau tăiate.