Uncategorized

Gătitorii vor fi invidioși…

  1. Tăiați cartofii în cuburi și fierbeți-i într-o oală cu apă și puțină sare. Când devin moi, scurgeți-i și lăsați-i să se răcească.
  2. Între timp, tăiați legumele. Tăiați ardeiul roșu și verde în cuburi mici, la fel și ceapa și roșiile.
  3. Zdrobiți cățeii de usturoi fie cu presa de usturoi, fie tăiați-i mărunt. Într-o tigaie, puneți puțin ulei de măsline. Încălziți la foc mediu și adăugați carnea pentru a o prăji.
  4. Amestecați ocazional, așteptați ca carnea să se rumenească și să se evapore lichidul. Apoi, adăugați ceapa și usturoiul și gătiți până când ceapa devine complet moale. Dacă doriți un gust mai intens de ceapă și usturoi, prăjiți-le înainte de a adăuga carnea.
  5. Adăugați ardeii, gătiți-i scurt până se înmoaie, apoi adăugați roșiile, deoarece acestea trebuie gătite cel mai scurt timp. Condimentați după gust cu sare, piper negru, paprika roșie, chimen, oregano uscat… Adăugați 2-3 linguri pastă de roșii și turnați 1 cană de apă.
  6. În loc de pastă de roșii, puteți folosi 1 cană de sos de roșii. Amestecați până se combină bine și se îngroașă. Lăsați să fiarbă la foc mic în timp ce pregătiți cartofii fierți.
  7. Pasează cartofii fără cocoloașe, adăugați untul, 100 g cașcaval ras și condimente după gust (sare, piper negru, mentă uscată) și amestecați într-o masă uniformă.
  8. Degustați pentru a nu săra prea mult, deoarece și carnea este condimentată. Pregătiți forme rezistente la foc sau de ceramică, și dacă nu aveți, puteți coace totul într-un vas dreptunghiular rezistent la foc, și apoi să porționați bucățile.
  9. Ungeți fundul și pereții vasului de copt și distribuiți uniform piureul pe fund.
  10. Eu am copt în 4 forme și am împărțit atât piureul, cât și carnea în patru părți. Nivelati piureul care servește ca bază.

 


 

  1. Deasupra, distribuiți carnea și presărați cașcaval ras, apoi coaceți într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade, timp de 20 de minute. Decorați cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.