Uncategorized

“PLĂCINTĂ-CLĂTITE DIN DOVLECEI…

Spălați bine dovleceii, iar dacă sunt tineri, nu este nevoie să îi curățați de coajă. Îndepărtați capetele, apoi dați-i pe răzătoarea mare. Presărați-i cu puțină sare și lăsați-i timp de 10 minute să elimine sucul.

Apoi, stoarceți-i bine și puneți-i într-un bol adânc. Faceți același lucru cu cartofii, dar aceștia trebuie puși în apă pentru a nu se înnegri, apoi clătiți-i și scurgeți-i de excesul de apă. Puteți sări peste acest pas, pur și simplu radeți-i și stoarceți-i la fel ca pe dovlecei.

Spălați și tocați fin restul legumelor, apoi adăugați-le la dovlecei și cartofi. Într-un bol separat, bateți ouăle cu uleiul, apoi adăugați condimentele, făina și praful de copt. Bateți bine pentru a obține o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

În aluatul obținut, adăugați dovleceii rași, cartofii și restul legumelor, apoi amestecați pentru a distribui uniform ingredientele. Tava în care veți coace plăcinta trebuie tapetată cu hârtie de copt, apoi turnați compoziția și distribuiți-o uniform.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de aproximativ 40 de minute sau ajustați coacerea în funcție de cuptorul dumneavoastră.

 

 


 

 

La sfârșitul coacerii, dacă doriți, presărați deasupra cașcaval ras și lăsați să se topească. Lăsați să se răcească puțin, apoi tăiați în cuburi și serviți.**