Uncategorized

“NU AȚI GUSTAT NICIODATĂ CEVA MAI DELICIOS…

Dizolvați drojdia în apă caldă și puneți-o deoparte. Într-un bol separat, bateți oul cu zahăr, ulei, coajă rasă și aromă de portocală. Cerneți făina și amestecați-o cu praful de copt și sarea.

Amestecați ingredientele lichide și începeți să adăugați treptat făina. Când se formează un aluat compact, frământați-l cu mâna și adăugați untul. Frământați puțin mai mult până se încorporează și aluatul devine neted.

Acoperiți-l și lăsați-l să fermenteze timp de o oră într-un loc cald sau cât este necesar pentru a-și dubla volumul. Apoi împărțiți-l în două părți, modelați bile și întindeți fiecare pe hârtie de copt într-o foaie subțire de aproximativ 1 cm grosime.

Tăiați foaia în triunghiuri, separați-le ușor și tăiați hârtia, astfel încât fiecare triunghi să stea pe o bucată separată de hârtie. Acoperiți-le și lăsați-le să fermenteze din nou timp de 40 de minute.

Într-o tigaie, încălziți uleiul la o adâncime de 1-2 cm la o temperatură moderată. Plasați triunghiurile împreună cu hârtia în uleiul încălzit. După câteva secunde, când s-au înmuiat, scoateți hârtia și continuați prăjirea.

 



Când se rumenesc pe o parte, întoarceți gogoșile și prăjiți-le câteva minute pe cealaltă parte. Scoateți-le pe un șervețel de hârtie, apoi rostogoliți-le în zahăr cristal.