Uncategorized

“Bate, toarnă și unge… Rapid și ușor, oricine poate să-l facă…

Bateți albușurile cu zahărul până obțineți o spumă tare, apoi adăugați treptat gălbenușurile, unul câte unul, amestecând continuu. La final, adăugați uleiul și amestecați.

Amestecați ingredientele uscate într-un bol separat, apoi adăugați-le treptat în compoziția de ouă, amestecând ușor cu o lingură pentru a se omogeniza.

Turnați compoziția obținută într-o tavă de dimensiune medie, unsă și tapetată cu făină, și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade, timp de 10-15 minute sau până când blatul este copt (verificați cu o scobitoare).

PENTRU CREMĂ:

  • 2 pliculețe de budincă de vanilie
  • 700 ml smântână dulce
  • 1 gelatină, opțional pentru o cremă mai fermă
  • 100 g de ciocolată la alegere (eu folosesc bucățele de rom)

MOD DE PREPARARE:

Gătiți budinca conform instrucțiunilor de pe plic, dar folosiți mai puțin lapte dacă doriți ca crema să fie mai densă. De asemenea, adăugați zahăr după gust.

Separat, bateți 700 ml de smântână dulce până devine frișcă. Când budinca s-a răcit complet, încorporați-o în frișcă. Pentru o consistență mai fermă, puteți adăuga 1 întăritor de frișcă sau gelatină, dar eu o folosesc rar.

Pentru a îmbogăți gustul, tocați fin 100 g de ciocolată la alegere; eu de obicei folosesc bucățele de rom. Aplicați crema obținută peste blatul răcit.

PENTRU GLAZURĂ:

 



 

Topiți 100 g de ciocolată cu puțin ulei și smântână dulce pe bain-marie, apoi aplicați uniform peste prăjitură. Pentru decor, am folosit bomboane de caramel și ciocolată rasă.