Uncategorized

PATE DE VINETE… Este atât de delicios întins pe pâine și ca salată, mă întreb de ce nu se găsește în magazine

Curățați vinetele și tăiați-le în cubulețe. De asemenea, curățați ceapa și tăiați-o în cubulețe mici. Scurgeți tonul din conservă, dar păstrați uleiul. Puneți deoparte câteva bucăți de ton pentru decorare (opțional). Într-o tigaie, prăjiți ceapa în o lingură de ulei încălzit.

Adăugați uleiul din conserva de ton și cuburile de vinete. Agitați tigaia, apoi adăugați tonul. Turnați totul cu 50 ml de apă în care ați dizolvat 1/2 cub de supă de legume și continuați să căliți încă puțin. Condimentați amestecul cu sare și piper negru măcinat, apoi cu ajutorul unui blender vertical, pasați-l până devine o pastă.

**MOD DE PREPARARE (REȚETA 3):** Spălați vinetele, tăiați-le pe lungime în jumătate, apoi faceți incizii superficiale pe lungime și presărați sare. Lăsați-le să stea astfel timp de o jumătate de oră. Apoi, ștergeți-le cu un șervețel de hârtie, puneți-le într-un tavă, ungeți-le cu ulei și coaceți-le în cuptor la 200 de grade timp de aproximativ 30-40 de minute.

 



Lăsați-le să se răcească puțin, apoi scoateți „carnea”, adică îndepărtați coaja. Presărați vinetele coapte cu sare și piper, adăugați usturoiul tocat mărunt, 5 boabe de mărar, 2 linguri de smântână și 1 lingură de ulei de măsline. Cu un blender vertical, pasați amestecul până devine omogen. Adăugați sare după gust și suc de lămâie.