Uncategorized

Cornulețe rapide: Delicioase, moi ca un vis, și gata în mai puțin de o oră

  1. În apă caldă dizolvați drojdia, adăugați zahărul și amestecați. Apoi adăugați jumătate din făină, sare și jumătate din cubul de margarină (125 g), apoi amestecați din nou. Margarina este bine să fie la temperatura camerei pentru a se încorpora mai ușor în ingrediente.
  2. Cu adăugarea treptată a restului de făină, frământați aluatul. Frământați-l bine, apoi ungeți-l cu puțin ulei și lăsați-l să se odihnească timp de 5 minute, cât să absoarbă uleiul. Apoi împărțiți-l în trei părți.
  3. Fiecare parte modelați-o în bilă, apoi întindeți-o într-un cerc. Din margarina rămasă lăsați deoparte o lingură, nu mai mult. Pe primul cerc ungeți uniform jumătate din margarina rămasă.
  4. Acoperiți cu a doua foaie, apoi ungeți și aceasta uniform cu restul de margarină. În final, acoperiți cu a treia foaie. Apăsați ușor cu mâna pentru a uni cele trei foi, apoi întindeți-le împreună într-un cerc mare.
  5. Tăiați cercul întâi în patru, apoi în opt, și apoi fiecare optime în două sau trei triunghiuri, în funcție de cât de mari doriți să fie cornulețele (16/24/32 sau mai multe cornulețe).
  6. Rulați-le și așezați-le într-o tavă, apoi ungeți-le cu un amestec de gălbenuș de ou și puțin margarină topită sau ulei (sau doar cu gălbenuș de ou), iar pentru varianta de post ungeți-le cu maioneză de post care le va face foarte moi sau doar cu margarină.
  7. După ce le-ați așezat în tavă și le-ați uns, porniți cuptorul să se preîncălzească la 200 de grade. În acest timp, cornulețele vor dospi puțin.

 

 


 

 

  1. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute, până devin aurii. Când sunt gata, ungeți-le cu margarina pe care ați lăsat-o deoparte, apoi scoateți-le din tavă.