Uncategorized

Cele mai bune plăcinte cu carne tocată și cartofi:

  1. Curățați cartofii, spălați-i bine și tăiați-i în bucăți medii, aproximativ de aceeași mărime pentru a se fierbe uniform. Puneți-i într-o oală mare, acoperiți-i cu apă și puneți-i la fiert.Când apa începe să fiarbă, adăugați o linguriță de sare, reduceți temperatura, acoperiți și continuați fierberea până când cartofii sunt moi. În timp ce cartofii fierb, pregătiți legumele rămase.
  2. Tăiați mărunt o ceapă mare și o roșie medie. Într-o tigaie mare, încălziți puțin ulei la temperatura medie, apoi adăugați ceapa și prăjiți-o timp de aproximativ două minute sau până când devine moale și sticloasă.Apoi adăugați carnea tocată (eu am folosit carne de pui) și continuați să prăjiți amestecând continuu până când carnea își schimbă culoarea și se evaporă excesul de lichid. Condimentați cu sare, piper și toate condimentele preferate și amestecați bine pentru a le distribui uniform.
  3. Adăugați un cățel de usturoi tocat și roșia tăiată mărunt, apoi continuați să gătiți încă două-trei minute sau până când legumele sunt moi și lichidul se evaporă. Între timp, cartofii ar trebui să fie fierți, așa că scurgeți-i de apă și pasați-i.
  4. Când piureul de cartofi se răcește puțin, spargeți două ouă direct în el, adăugați carnea tocată gătită, ceapă verde tocată mărunt, pătrunjel și alte ierburi proaspete după preferință, făină și o linguriță de sare.Amestecați bine mai întâi cu o lingură, apoi cu mâna.
  5. Aluatul este puțin lipicios, așa că trebuie să ungeți bine mâinile, luați cu o lingură din aluat și formați plăcintele.Prăjiți-le într-o tigaie cu puțin ulei până devin aurii pe ambele părți (la temperatură medie), sau le puteți coace într-o tavă unsă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până devin aurii.

 


  1. Opțional, le puteți unge cu gălbenuș de ou și presărați cu susan, sau înainte de finalul coacerii, le puteți răzui cu puțin cașcaval.