Uncategorized

Cea mai frumoasă rețetă tradițională pentru salată rece; dacă nu o aveți, notați-o, curând veți avea nevoie de ea.

De aceea, poate ar fi bine să puneți deasupra un presator (plasele de plastic alb). Închideți borcanele cu capace noi, sterilizate și lăsați-le într-un loc rece și întunecat pentru a fermenta. Detalii despre procedură găsiți AICI. Iată cum se prepară castraveții conform aceleași proceduri:

Spălați bine castraveții și așezați-i în borcane sau butoaie, apoi turnați-i cu aceeași marinadă ca în rețeta anterioară. Ingrediente necesare: 9 kg de legume (varză, ardei, roșii verzi, morcovi, ceapă…), 1 litru de oțet alcoolic (de tip alb), 3 litri de apă, 1 pliculeț de conservant, 150 g de sare, 200 g de zahăr.

Această rețetă o am de mult timp, pentru 9 kg de legume, dar lichidul obținut este suficient și pentru mai mult de 10 kg. Astfel, veți vedea singuri și vă veți decide. Din această cantitate am obținut 10 borcane de 750 g.

Pentru salata mea am folosit: 5 kg de varză, 4 kg de ardei, 1,5 roșii verzi. Spălați bine legumele. Răzuiți varza, iar ardeii și roșiile tăiați-le în fâșii subțiri sau frunze.

Așezați toate ingredientele într-un vas plastic mai mare, unde le puteți amesteca bine.

Amestecați imediat oțetul, apa, zahărul, sarea și conservantul, la rece. Nu trebuie să încălziți nimic, doar amestecați până când ingredientele se dizolvă și se combină.

Vi se va părea că este puțină lichidă, dar după aproximativ zece minute veți observa cum legumele „se lasă”. Lăsați legumele să stea în lichid timp de 24 de ore. Veți vedea, după această perioadă, legumele vor fi bine pătrunse în soluție.

După 24 de ore, depozitați salata în borcane bine spălate și sterilizate. Este important ca legumele să fie bine presate, și puteți folosi și presatorul de plasă albă, dar eu nu folosesc nimic. Este important să NU rămână lichid.

 

 


 

 

Eu am pus salata în borcane întoarse, presând bine pentru a se umple cât mai mult. Apoi închideți borcanele. Înainte de servire, asezonați salata puțin cu ulei. Este foarte bună!