Uncategorized

COLOACUL MĂNĂSTIREASC… De post, ieftin, aromatic și se prepară foarte repede…

Modificarea este foarte simplă. Toate ingredientele se pun într-un vas mai adânc, se amestecă cu o lingură sau spatulă până se obține un amestec uniform și omogen.

Turnați acest amestec într-o tavă sau formă de dimensiuni medii, unsă și pudrată cu făină sau tapetată cu hârtie de copt. Agitați ușor tava pentru a nivela aluatul.

Puneți la copt într-un cuptor preîncălzit la 190 de grade timp de aproximativ 30 de minute, dar deoarece cuptoarele coace diferit, verificați cu un bețișor – dacă iese uscat, înseamnă că colacul este gata.

Imediat ce este încă cald, ungeți-l cu gemul la alegere, deoarece căldura gemului îl va face să se topească și să se întindă mai ușor. Deasupra, presărați din belșug nuci măcinate sau tocate, după preferință.

De asemenea, gemul este la alegerea dumneavoastră; puteți folosi ce doriți sau pur și simplu ce aveți la moment. Eu am folosit gem de caise. Cei care doresc pot acoperi și cu glazură de ciocolată.

Pentru glazura de ciocolată: 200 g de ciocoladă de post amestecată cu 2-3 linguri de ulei și topită la foc mic până se topește complet. Apoi, adăugați glazura treptat peste colac și distribuiți uniform.

 



 

Deasupra, puteți presăra o amestecătură de nuci măcinate și tocate sau alune și migdale sau arahide. Orice ați folosi va fi gustos și decorativ. Colacul este moale ca bumbacul, foarte gustos și aromat.