Uncategorized

GHEBRECI – DE-ȚI LINGI DEGETELE…

  1. Într-un bol mai adânc, amestecați drojdia cu apa caldă, uleiul și oul. Adăugați iaurtul și omogenizați. În amestecul lichid începeți să adăugați treptat făina amestecată cu sare și praf de copt.
  2. Frământați un aluat moale care se lipește puțin de mâini. Mai frământați-l puțin pe o suprafață înfăinată și formați-l într-o bilă. Aplatizați-l ușor cu palmele, apoi întindeți-l cu un sucitor într-o foaie mare, de aproximativ 50 cm.
  3. Radeți untul (de la congelator) și cașcavalul peste întreaga foaie. Apoi începeți să pliați: din partea lungă, pliați 4-5 cm, apoi din nou și tot așa până la capăt.

La fiecare pliere, apăsați puțin cu degetele deasupra. Pliați dreptunghiul lung de două ori, pe ambele părți, apăsați din nou cu palmele, înfășurați în folie și lăsați la frigider timp de 20 de minute.

  1. Întindeți aluatul odihnit pe o suprafață înfăinată într-o foaie dreptunghiulară de 30 cm. Tăiați-l în 8 benzi.

Fiecare bandă prindeți-o de ambele capete opuse și răsuciți-o în direcții opuse ca și cum ați stinge un prosop. Apoi uniți capetele pentru a forma un inel de ghebrec.

  1. Așezați ghebrecii în 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt. Ungeți-i deasupra cu gălbenușuri. Dacă doriți, presărați susan și chimion negru.

 

 


 

 

  1. Lăsați-i 10 minute în cuptorul preîncălzit la 100 de grade, apoi setați la 190 de grade și coaceți până se rumenesc.