Uncategorized

PANCEROTTI CU BRÂNZĂ, MOI CA BUMBACUL…

  1. În apa caldă, dizolvați drojdia și zahărul cu o cană de făină. Amestecați pentru a nu avea cocoloașe, acoperiți și lăsați 15 minute pentru a se activa drojdia. Acest lucru va ajuta ca aluatul să nu miroasă a drojdie și va fi mai ușor și mai gustos.
  2. Apoi, adăugați treptat restul de 6 căni de făină și sarea, și frământați un aluat moale care este puțin lipicios la mână. Frământați-l timp de 5 minute pentru a obține elasticitate și pentru a fi întindere. Acoperiți-l din nou și lăsați-l să fermenteze o jumătate de oră.
  3. După ce aluatul și-a dublat volumul, răsturnați-l pe o suprafață înfăinată și cu mâinile înfăinate, rulați-l ușor pentru a obține o pâine. Nu-l zdrobiți, lucrați delicat cu el și lăsați-l să absoarbă făina atât cât este necesar.
  4. Tăiați-l în 13-15 părți și din fiecare parte modelați o bilă. Acoperiți bilele și lăsați-le să se odihnească 10 minute.
  5. Pe o suprafață înfăinată, cu degetele mâinilor deschideți fiecare bilă într-o foaie subțire ca o plăcintă, pe un capăt puneți umplutura și pliați. Cu degetele închideți marginile aluatului pentru a nu curge umplutura, apoi tăiați excesul de aluat.

 

 


 

  1. Lăsați-le acoperite 5-10 minute în timp ce se încălzește uleiul într-o tigaie largă. Puneți-le în uleiul moderat încălzit (la temperatură medie!) și prăjiți-le pe toate părțile până se rumenesc frumos.