Uncategorized

Un mic dejun simplu și rapid, gata în câteva secunde, cu câteva ingrediente din frigider…

Sfărâmați brânza cu o furculiță, adăugați ouăle, uleiul, laptele și sărați. Întindeți o foaie, stropiți-o cu puțin ulei, apoi puneți deasupra o altă foaie, apoi pe aproape toată suprafața întindeți umplutura cu o lingură.

Rulați ușor într-un rulou pentru a rămâne aerisită, deoarece astfel rulourile vor fi mai crocante la copt. Pe deasupra, ungeți cu un amestec de puțin ulei, apă și sare.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200-220 grade, timp de aproximativ 15 minute. Dacă doriți, puteți să le rulați diagonal, apoi în cerc și veți obține frumoase floricele; atunci, deasupra fiecărei rulouri puneți o lingură din umplutură pentru a nu fi uscate.

REȚETA 2
INGREDIENTE NECESARE:
500 g foi gata pregătite
300 g brânză (feta sau brânză fină)
3 ouă
200 ml iaurt
100 ml ulei
1 plic de praf de copt
sare după nevoie

MOD DE PREPARARE:
Amestecați ingredientele pentru umplutură și amestecați bine. Întindeți o foaie de aluat, pliați-o într-un colț, apoi aduceți colțul opus pentru a obține un mare triunghi. Dacă nu este perfect, nu contează.

Ungeți triunghiul cu umplutură. Îndoiți un capăt pe o parte, iar celălalt capăt pe partea opusă, apoi ungeți din nou cu umplutura și rulați în formă de rulou.

 

 



 

Așezați rulourile într-o tavă unsă în prealabil. Așezați-le una lângă alta, apoi ungeți-le deasupra cu restul umpluturii. Dacă doriți, presărați susan. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 grade până când obțin o culoare aurie.