Uncategorized

Nimeni nu refuză aceste PIROȘKI…

  1. În apa caldă, dizolvați drojdia și zahărul, iar după 5 minute adăugați făina, sarea și iaurtul. Frământați timp de 5 minute până devine neted. Trebuie să fie moale, elastic și să se dezlipească de pe suprafață.
  2. Acoperiți-l și lăsați-l la căldură să fermenteze timp de 30 de minute. Frământați-l din nou, apoi lăsați-l din nou să fermenteze timp de 30 de minute. Când frământați, umeziți-vă degetele în apă pentru a nu se lipi.
  3. Lăsați-l să fermenteze pentru a treia oară timp de 30 de minute. După a treia frământare, frământați-l puțin pe suprafața de lucru, presărați-l cu puțină făină și împărțiți-l în 22 de bile. Acoperiți-le și lăsați-le să se odihnească timp de 15 minute.
  4. Cu degetele, întindeți bila într-o foaie de mărimea unei farfurii medii (fără sucitor). La un capăt, puneți umplutură (brânză mărunțită sau cașcaval sau altceva după gustul dvs.), apoi pliați piroska.
  5. Piroșki-urile astfel pregătite lăsați-le acoperite să se odihnească timp de 15 minute, în timp ce se încălzește uleiul.

 


  1. Prăjiți-le în ulei moderat încălzit până devin aurii frumoase. Procedura o găsiți AICI.