Uncategorized

Plăcintă-burek crocantă… Se împarte în foi… Pentru mic dejun, prânz sau cină…

  1. Dizolvați iaurtul și praful de copt în lapte, apoi adăugați aproape toată făina amestecată cu sare și frământați un aluat mediu moale.

Când aluatul devine compact, răsturnați-l pe o suprafață înfăinată și frământați-l 5-8 minute până devine elastic. Dacă este necesar, adăugați puțină făină.

  1. Împărțiți aluatul în două părți, formați bile, lăsați-le pe o suprafață înfăinată și acoperiți-le cu o pungă pentru a se odihni timp de 15 minute.
  2. Căliți ceapa în puțin ulei până se înmoaie, apoi adăugați carnea și condimentele. Gătiți încă câteva minute până când totul este bine amestecat și gătit. Lăsați să se răcească.
  3. Pe o suprafață înfăinată întindeți o foaie cât mai subțire. Ungeți întreaga suprafață cu grăsime, apoi începeți cu plierea:
  • mai întâi, de la dreapta, pliați până la jumătate, apoi de la stânga, pentru a obține un dreptunghi lung. Ungeți deasupra cu grăsime.
  • apoi, de la jos, pliați până la jumătate, și de sus, pentru a obține un pătrat. Lăsați-l la frigider în timp ce pregătiți celălalt aluat.
  1. Lăsați ambele aluaturi la frigider, acoperite cu o pungă, să se odihnească timp de 20 de minute.
  2. După acest timp, scoateți primul aluat și întindeți-l pe o suprafață înfăinată într-un dreptunghi subțire. Așezați-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și distribuiți umplutura deasupra.
  3. Deasupra, acoperiți cu a doua foaie și împăturiți marginile pentru a sigila aluatul și a închide plăcinta.
  4. Ungeți deasupra cu un gălbenuș în care ați adăugat o linguriță de ulei și presărați semințe de susan. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 30 de minute sau până devine rumenită.

 


  1. Lăsați puțin să se răcească, apoi serviți.