Uncategorized

“Satarash pentru iarnă, fără conservanți… În orice moment am mâncare gata…”

Acestea au fost măsurile mele, legumele cântărite înainte de a le curăța, dar nu trebuie să respectați măsurile mele, folosiți legume în cantitatea dorită de voi, important este doar procedura și ambalarea corectă.

Din aceste măsuri mi-au ieșit 8-9 borcane de 720 g.

Așadar, mai întâi legumele se spală și se curăță. Ceapa se taie în fâșii, iar ardeii în bucăți mai mari. Roșia (tăiată într-un loc ca un „+”) se opărește scurt cu apă clocotită și se decojește, apoi se taie în bucăți.

Morcovii îi tăiați pe răzătoare în felii subțiri, dar puteți și să nu puneți deloc morcov. Acest lucru este după gust.

Într-o cratiță largă și adâncă, în care de obicei preparați conservele, puneți uleiul să se încălzească. Cel mai bine este să faceți acest lucru afară pe foc, dar se poate și pe aragaz.

Este important să folosiți o cratiță cât mai largă, deoarece este important ca legumele să se prăjească și nu să se fiarbă în propriul suc.

Puneți ceapa la prăjit și sărați-o, apoi când se înmoaie adăugați morcovul, prăjiți-l scurt, apoi adăugați ardeii și sărați din nou puțin…

Când cumpărați ardei, alegeți din toate culorile, să fie și galbeni și roșii și verzi…eu am avut și portocalii.

Când ardeiul se înmoaie puțin, adăugați roșiile și sărați puțin, apoi gătiți încet până la consistența dorită. În timpul gătitului roșiilor adăugați zahăr, iar la sfârșit pătrunjel tocat, dacă doriți.

Satarash-ul fierbinte depozitați-l în borcane curate și încălzite, deasupra să fie doar lichid, să nu iasă nicio bucățică de ardei. Închideți borcanele și înfășurați-le în pături până se răcesc.

 



Puteți să îl depozitați și în recipiente de plastic și să le congelați.”