Uncategorized

“Cea mai ieftină salată pentru iarnă… Morcovi și ardei iute…

Amestecați toate aceste ingrediente și lăsați-le să stea câteva ore, de preferință peste noapte. Umpleți borcanele sterilizate și puneți-le la pasteurizat la 90 de grade, timp de 1 oră. Dacă nu doriți să pasteurizați salata, adăugați 1.5 plic de conservant de 5 g.

INSTRUCȚIUNI DETALIATE: Curățați morcovii și fierbeți-i în apă simplă (nu adăugați sare). Nu îi fierbeți complet, ci doar cât să se înmoaie puțin, pentru a nu se sfărâma ulterior când se răcesc.

Curățați 1 kg de ardei iuți de codițe și așezați-i într-o tavă tapetată cu hârtie, stropiți-i cu puțin ulei și puneți-i la copt în cuptor doar cât să se înmoaie, nu să se coacă complet. Acestea nu trebuie să fie curățate.

Coaceți ardeii dulci, curățați-i și îndepărtați semințele. Desfaceți cățeii de usturoi, turnați-i cu apă fierbinte pentru a-i curăța mai ușor, apoi tăiați-i în felii.

Tăiați ardeii în cuburi și puneți-i într-o cratiță mare și lată, adăugați pătrunjelul tăiat, usturoiul, morcovul tăiat în rondele și apoi condimentați: două linguri de zahăr, piper negru boabe, frunze de dafin (dacă doriți), 300 ml ulei, 200 ml oțet alb, 4 linguri pline de sare (sau după gust).

Amestecați bine cu o lingură sau cu mâinile pentru a combina și dizolva ingredientele, apoi acoperiți și lăsați să stea cel puțin 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte. A doua zi, umpleți borcanele curate (presând pentru a elimina aerul).

 



Închideți-le cu capace noi, așezați-le într-un cuptor rece și setați-l la 90 de grade. Pasteurizați timp de 1 oră și lăsați-le să se răcească în cuptor. Vizionați prezentarea video AICI.