Uncategorized

Rolat cu nuci… Nu există pe cineva care să nu-i placă…

Bateți albușurile spumă, adăugând treptat zahărul, apoi, când obțineți o spumă fermă, continuați să bateți și adăugați gălbenușurile, câte unul. La final, adăugați cu grijă făina amestecată cu nucile, folosind o spatulă.

Amestecați încet cu spatula pentru a păstra amestecul aerat. În acest amestec nu se adaugă praf de copt, dar cine dorește poate pune un vârf de cuțit.

Răspândiți uniform amestecul în tava mare de la cuptor, pe care ați acoperit-o anterior cu hârtie de copt. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și, cât este încă cald, rulați-l cu ajutorul unui prosop de bucătărie umed.

Pentru umplutură: Pe baie de aburi, fierbeți ouăle bătute cu 8 linguri de zahăr până devin spumoase. Când se răcesc, adăugați untul și, dacă este necesar, mai adăugați puțin zahăr pudră. Amestecați bine și împărțiți umplutura în două părți, lăsând puțin deoparte pentru acoperire.

Într-o parte a umpluturii adăugați grișul măcinat sau sfărâmat, iar în cealaltă parte adăugați ciocolata topită.

Desfaceți blatul, ungeți-l mai întâi cu umplutura de ciocolată, apoi puneți umplutura cu griș, și rulați din nou cu grijă.

Acoperiți întregul rolant cu umplutura lăsată deoparte și presărați cu grișul rămas. După ce s-a răcit, tăiați-l în felii subțiri.

Pentru griș sau crocant: Topiți zahărul ca pentru caramel, având grijă să nu se ardă. Când s-a topit și a prins culoare caramelizată, adăugați nucile și turnați amestecul pe o farfurie unsă cu ulei.

Când amestecul se răcește și se întărește, rupeți-l și zdrobiți-l în mojar sau măcinați-l în blender sau mașină de tocat.

 



Rolatul este foarte gustos, asemănător cu o tortă fină, iar dacă doriți mai multă umplutură, puteți adăuga încă 100 g de unt și tot atâta zahăr pudră. Cred că o să vă placă.