Uncategorized

PRĂJITURI ÎN 5 MINUTE…

Arahidele trebuie să fie prăjite (prăjite într-o tigaie uscată la foc mic), decojite și nesărate. Puneți-le într-un tocător sau blender și măcinați-le până obțineți o pudră. Arahidele măcinate se pun într-un castron adânc.

Prăjiți puțin alunele de pădure la foc mic, într-o tigaie uscată, amestecând constant până devin aromate. Apoi puneți-le deoparte și lăsați-le să se răcească.

Înainte de măcinare, puteți să le decojiți, dar nu este necesar. La fel ca arahidele, măcinați alunele de pădure în blender (pot fi măcinate puțin mai grosier).

Adăugați alunele măcinate în castronul cu arahidele măcinate și amestecați. În acest amestec adăugați 250 g iaurt dens cu aromă de migdale și fistic sau folosiți orice iaurt preferați, poate fi simplu sau de fructe, dar cu o consistență mai densă.

Adăugați o mână de merișoare uscate (sau stafide sau alte fructe uscate sau confiate tocate mărunt). Apoi adăugați două linguri pline de miere.

Amestecați bine cu o lingură până când amestecul devine omogen și ingredientele sunt distribuite uniform.

La final, veți obține un amestec cu o consistență de nisip umed, care poate fi ușor modelat. În acest amestec, adăugați 50 g de cacao pudră, care va absorbi toată umiditatea. Folosiți cacao de calitate cât mai bună, organică dacă se poate.

Amestecați din nou cu o lingură până când compoziția devine omogenă. Aproximativ, o lingură plină este cantitatea pentru o prăjitură.

Luați din amestec și cu ajutorul palmelor formați o bilă, apoi aplatizați-o puțin (sau modelați-le după dorință). Veți obține 10 astfel de prăjituri.

Așezați prăjiturile formate pe o suprafață acoperită cu hârtie de copt sau folie și puneți-le în frigider timp de o jumătate de oră pentru a se întări.

 

 


 

Apoi scoateți-le și tăvăliți-le prin făină de cocos.