Uncategorized

Prăjituri cu bere – PIVARKI – simple, dar cu un gust delicios!

Într-un bol, puneți făina, praful de copt, o lingură de zahăr și un praf de sare. Amestecați pentru a uniformiza ingredientele uscate.

Apoi adăugați o ceașcă de ulei și o ceașcă de bere, frământați aluatul care trebuie să se desprindă de pereții bolului. Continuați frământarea cu mâna, aluatul nu trebuie să fie nici prea moale, nici prea tare.

Lăsați-l să se odihnească 10 minute, apoi rupeți bucăți și formați bile de mărimea unei nuci, aplatizați bila cu palmele, puneți în mijloc o bucată de nucă, apoi formați din nou prăjitura. Așezați prăjiturile astfel pregătite într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Puneți-le la copt în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 20 de minute.

În timp ce prăjiturile se coc, pregătiți siropul: într-o cratiță pe foc, puneți 1,5 cești de zahăr și apă și un zahăr vanilat. Din momentul în care începe să fiarbă, lăsați să fiarbă la temperatură moderată încă 5-6 minute. Opriți focul și adăugați 2-3 felii de lămâie.

 



Scoateți prăjiturile coapte din cuptor și lăsați-le să se răcească 3-4 minute. Cât sunt încă calde, puneți-le în siropul cald. Lăsați-le câte 20 de secunde pe fiecare parte să absoarbă siropul și apoi scoateți-le într-un alt bol cu nucă măcinată. Acoperiți-le bine pe toate părțile și așezați-le pe un platou de servire.