Uncategorized

“Crema de ciocolată de casă fără aditivi, foarte gustoasă, se obține 1,5 kg…

Măcinați sau tocați alunele de pădure în blender. Cu cât le măcinați mai fin, cu atât mai bine. Amestecați cacaoa, făina și zahărul pudră. În acest amestec adăugați jumătate de litru de lapte și oul, apoi amestecați bine pentru a se uniformiza.

Puneți cealaltă jumătate de lapte pe foc să fiarbă. Luați puțin lapte și adăugați amestecul anterior amestecând constant. Adăugați și alunele. Puneți totul înapoi pe foc mic și fierbeți, amestecând constant, până se îngroașă.

Când crema s-a îngroșat, luați-o de pe foc, adăugați untul și amestecați până se topește și se omogenizează. Lăsați crema să se răcească complet, apoi mixați-o bine cu un mixer. Lăsați-o la frigider peste noapte.

Nutella de casă se păstrează în frigider, în borcan de sticlă, până la 1 lună. Bucurați-vă de această cremă delicioasă și nu uitați să o împărtășiți cu prietenii voștri.

 

 

 


 

 

„Rețeta mea pentru cremă este următoarea: ulei de in presat la rece, cacao, alune măcinate, miere, extract de vanilie pentru gust, foarte puțin ulei vegetal… totul se amestecă. Proporțiile sunt după gust. Și este într-adevăr foarte gustos, dar puțin scump.”