Uncategorized

Rețetă pentru pâine umplută cu brânză și oregano, moale și cu adevărat delicioasă…

Din ingrediente, frământați un aluat, foarte simplu, la fel ca aluatul pentru bere (turnați toate ingredientele în făină și amestecați, apoi adăugați treptat apă călduță și frământați un aluat moale care nu se lipeste).

Formați aluatul într-o bilă, ungeți-l și acoperiți-l cu o pungă simplă și lăsați-l să fermenteze 30-45 de minute până își dublează volumul.

Între timp, pregătiți umplutura, sfărâmați brânza feta.

Puneți aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină. Fără a-l frământa din nou, modelați-l puțin cu mâinile și întindeți-l mai întâi cu sucitorul, apoi puteți și cu mâna, până obțineți o foaie subțire, dar nu prea subțire.

Ungeți bine foaia cu ulei de măsline sau unt și presărați oregano (după preferință), apoi brânză feta. Pe una din părți (spre dumneavoastră), faceți o gaură cu degetele până la mijlocul cercului, apoi cu ambele mâini rulați foaia într-un rulou mare.

Sau rulați-o, dar nu prea gros…

Când ajungeți la capătul rulatului, lărgiți ușor ruloul cu mâinile pentru a-l prelungi mai mult.

Într-o tavă de copt rotundă din ceramică, pe care ați uns-o în prealabil, puneți aluatul ca un melc, având grijă să nu se unească capetele.

Acoperiți și lăsați într-un loc cald să fermenteze aproximativ o jumătate de oră. Între timp, porniți cuptorul să se încălzească la 200 de grade.

 



Ungeți melcul dublat cu gălbenuș și presărați-l cu susan. Coaceți-l aproximativ 35 de minute sau până începe să se desprindă de tavă. Dacă doriți, puteți pune hârtie de copt pe fund.