Uncategorized

Cele mai moi și mai frumoase cornuri – încercați-le…

În puțin lapte cald, dizolvați drojdia împreună cu puțin zahăr și una sau două linguri de făină, amestecați bine până când ingredientele se dizolvă și nu mai sunt cocoloașe, apoi lăsați amestecul timp de aproximativ 10 minute într-un loc cald pentru a activa drojdia.

Într-un kilogram de făină faceți o adâncitură în mijloc ca un puț, adăugați o lingură de sare, două linguri de zahăr, 200 ml ulei, 3 ouă, drojdia activată și lapte cald după nevoie (mie mi-au fost suficiente 550 ml).

Frământați un aluat fin și neted și lăsați-l timp de o oră într-un loc cald să se dubleze. Când aluatul a crescut, faceți câteva bile (eu am făcut 10), apoi fiecare întindeți-l cu sucitorul într-o foaie rotundă.

Fiecare foaie tăiați-o în 8 triunghiuri, iar pe partea mai lată umpleți-le după dorință. După ce ați pus umplutura (brânză, cașcaval, salam…), rulați cornurile, iar pentru a avea forma de “omida”, tăiați puțin foaia cu câteva fâșii.

 

 


 

Așezați cornurile într-o tavă, acoperiți-le cu un prosop curat și lăsați-le să crească încă 15 minute. Înainte de coacere, ungeți-le cu gălbenuș bătut și presărați-le cu susan. Coaceți-le la 180-150 de grade, în funcție de cuptorul dvs., până se rumenesc frumos.