Uncategorized

“Înghețată pe care o fac în toată vara și niciodată nu ne ajunge…

  1. Pregătiți fructele pe care le veți folosi. Puteți folosi fructe proaspete sau congelate, după gust. În această rețetă, am folosit căpșuni: spălați-le, curățați-le de frunze, tăiați-le și mixați-le. Amestecul obținut trebuie să fie lichid.
  2. Într-un bol adânc, puneți praful de smântână și adăugați laptele rece (urmați întotdeauna instrucțiunile de pe plicul de smântână). Mixati cu un mixer până obțineți un amestec fin, ferm și cremos.
  3. În smântâna bătută începeți să adăugați treptat 300 ml iaurt rece, în timp ce amestecați continuu cu mixerul. Acesta este amestecul de bază. Împărțiți-l în două, trei sau patru părți, în funcție de câte arome doriți să obțineți.
  4. Aproximativ o pătrime din amestec adăugați 100 g din ingredientul cu care doriți să faceți combinația. Eu am împărțit în două părți pentru a obține o parte de ciocolată și o parte de fructe (gust de căpșuni).
  5. În prima parte am adăugat căpșunile, iar voi adăugați fructele după alegere. Mixati puțin cu mixerul pentru a omogeniza amestecul. În funcție de cât de dulce este smântâna și de dulceața fructelor, adăugați două linguri de zahăr pudră sau după gust. Aveți în vedere că fructele mai acrișoare necesită mai mult zahăr.
  6. În a doua parte adăugați două linguri de cacao îndulcită sau ciocolată pudră. Mixati scurt cu mixerul până când amestecul devine uniform. Dacă doriți, puteți adăuga fulgi de ciocolată, bucăți sau picături.

 

 


 

 

  1. Depozitați amestecurile obținute în cutii mai mici cu capac adecvat sau într-un vas mai mare. Decorați, dacă doriți, cu fructe tăiate și bucăți de ciocolată, dar nu este obligatoriu. Acoperiți cu folie de plastic pentru a evita formarea cristalelor și lăsați la congelator timp de cel puțin 4 ore.