Uncategorized

Tort Casato… Fără coacere și fără ouă…

  1. Într-o cratiță la foc mic, punem laptele, untul și ciocolata. Lăsăm să se topească ingredientele și luăm de pe foc. Amestecul trebuie să se răcească, dar nu complet, să fie călduț.
  2. Acum pregătim celelalte ingrediente. Rupem biscuiții în 4 părți și îi punem într-un vas adânc, apoi adăugăm celelalte ingrediente (jeleuri, nuci, merișoare) și amestecăm.
  3. Turnăm lichidul călduț peste biscuiții rupți și amestecăm bine cu o lingură. Lăsăm acest amestec să stea 5 minute, amestecând ușor din când în când. Acum adăugăm celelalte ingrediente și omogenizăm bine.
  4. Transferăm acest amestec într-un vas potrivit tapetat cu folie de plastic, nivelăm frumos și presăm bine amestecul cu o lingură. Acoperim cu folie de plastic și lăsăm vasul câteva ore (sau peste noapte) în frigider.
  5. Apoi, transferăm tortul pe un grătar, scoatem folia de plastic și turnăm uniform glazura de ciocolată, care se prepară prin topirea ciocolatei împreună cu smântâna dulce la foc mic. Eu am decorat suplimentar cu nuci.
  6. Lăsăm glazura să se întărească în frigider, apoi tăiem felii și ne bucurăm de gustul acestui tort irezistibil în companie plăcută.

Notă:

 


 

 

  • Eu am ales merișoare, dar în loc de merișoare puteți pune stafide, înmuiate anterior în rom.
  • Am folosit ciocolată cu lapte la partea cu lapte și unt, și nu am adăugat deloc zahăr, dar dacă folosiți ciocolată de gătit, puteți adăuga 4 linguri de zahăr (sau după gust).
  • Puteți decora ca mine (cu ganache) sau cu cremă de frișcă. Vasul pe care l-am folosit are dimensiunile de 20×10 cm.