Uncategorized

Lepinje rapide cu iaurt și brânză… Preferate de copii… Se coc în cuptor timp de 10 minute…

  1. Într-un bol mare, amestecați drojdia cu apa călduță, zahărul și puțină făină. Lăsați să se activeze drojdia, apoi adăugați oul și amestecați bine. Treptat, adăugați făina amestecată cu sarea și frământați până obțineți un aluat moale care se dezlipește ușor de mâini. Adăugați uleiul și continuați să frământați până când aluatul devine elastic.
  2. Ungeți ușor aluatul cu puțin ulei, acoperiți-l și lăsați-l să crească într-un loc călduț timp de aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.
  3. După fermentare, presărați puțină făină pe suprafața de lucru și împărțiți aluatul în 10-12 bucăți. Modelați bile din fiecare bucată de aluat și lăsați-le să se odihnească acoperite timp de 10 minute. Apoi, cu degetele sau cu ajutorul unui sucitor, aplatizați-le formând lepinje.
  4. Ungeți fiecare lepinjă cu amestecul de iaurt și ou bătut, presărați deasupra cu cașcaval ras și condimente după gust.
  5. Lăsați-le să se odihnească pentru încă 10 minute, apoi coaceți-le într-un cuptor preîncălzit la 220 de grade Celsius timp de aproximativ 10 minute sau până când devin aurii.

 


  1. Serviți-le calde alături de iaurt sau smântână.