Uncategorized

Cum să înmulțești și să plantezi butașii de cactus de Crăciun

Mulți oameni cresc cactus de Crăciun (Schlumbergera bridgesii). Această plantă este un cadou excelent de sărbători pentru prieteni și familie, așa că, știind cum să înmulțești și să crești cactus de Crăciun, poate face cumpărăturile mai ușoare și mai puțin agitate.

 


Înmulțirea cactusului de Crăciun

 

 

 

Primul pas este să înțelegi dacă ai cu adevărat un cactus de Crăciun. Cactușii de Paște și Ziua Recunoștinței arată înșelător de asemănători. Fă clic aici pentru a afla care dintre ei îl ai.

Înmulțirea cactusului de Crăciun este ușoară. De fapt, când vine vorba de cactusul de Crăciun, înmulțirea este o modalitate excelentă de a împărtăși această plantă minunată cu alții.

Înmulțirea cactusului de Crăciun începe de obicei prin luarea unui butaș scurt, în formă de Y, de la vârful tulpinii. Butașul trebuie să aibă cel puțin două sau trei segmente unite. Atunci când înmulțești cactusul de Crăciun, asigură-te întotdeauna că butașii sunt luați de la frunziș sănătos.

Permite butașului să se usuce câteva ore înainte de a-l planta pentru înrădăcinare, pentru a evita putrezirea tulpinii din cauza excesului de umiditate.

Înrădăcinarea cactusului de Crăciun