Uncategorized

TOATĂ LUMEA CAUTĂ ACEASTĂ REȚETĂ…

Bateți ouăle cu o furculiță, apoi adăugați brânza mărunțită și amestecați. Adăugați iaurtul, uleiul, sarea și praful de copt. Radeți cașcavalul, adăugați-l și amestecați.

Așezați o foaie peste o tavă unsă cu ulei și presărată cu făină (sau acoperită cu hârtie de copt), astfel încât să acopere atât fundul cât și pereții tăvii (pereții trebuie să iasă în afară din tavă).

Dacă utilizați o tavă mai mare, ajustați cantitățile corespunzător și așezați 3-4 foi la bază, fiecare să iasă cel puțin 2/3 în afară din tavă. Dacă utilizați foi mai subțiri (pentru baklava), utilizați două foi.

Răspândiți câteva linguri de umplutură, apoi așezați următoarea foaie, apăsând ușor și adăugând umplutură deasupra. Așa, alternați straturile de foi și umplutură până ajungeți la ultima foaie. Ungeți deasupra cu ulei amestecat cu puțină umplutură. Presărați cu susan.

 



Puneți la copt în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 40 de minute (este gata când crește și se rumenește). Scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească câteva minute înainte de a tăia și servi.