Uncategorized

PLĂCINTĂ DELICIOASĂ…

în drojdia uscată adăugați puțină apă caldă, apoi puneți zahărul. Lăsați deoparte 10 minute până face spumă. După ce s-a activat, adăugați ouăle pe care le-ați scos anterior din frigider și s-au încălzit la temperatura camerei.

În amestec adăugați laptele (de asemenea, la temperatura camerei sau puțin încălzit) și uleiul, iar la final adăugați făina cernută în care ați pus puțină sare. Amestecați bine pentru a nu avea cocoloașe. Veți obține un amestec gros.

Umplutura de brânză: brânza o sfărâmați fin și o adăugați în ouăle bătute, apoi sărați după gust și amestecați. Instrucțiuni pentru foi: puneți prima foaie, ungeți-o cu aluatul, apoi puneți a doua foaie, ungeți, și a treia foaie, la fel ungeți. Pe a treia foaie puneți umplutura de brânză.

Marginea bine o închideți pentru a nu curge brânza și rulați ca pe un rulou. Numărați foile și împărțiți bine brânza pentru a ajunge pentru toate rulourile. Lăsați rulourile să se odihnească aproximativ 30-40 de minute pentru a absorbi bine aluatul.

Tava trebuie să fie unsă înainte de a pune rulourile. După ce au stat, plăcinta se pune la copt în cuptorul bine preîncălzit, aproximativ 40 de minute la 200-220 de grade sau până se rumenește.


Depinde de cum coace cuptorul: dacă se rumenește repede deasupra, coborâți grătarul mai jos și puneți hârtie de copt deasupra, apoi coaceți plăcinta.