Uncategorized

DE-ȚI LINGI DEGETELE…

  1. Condimentați carnea tocată cu sare, piper negru, piper roșu, chimen, cimbru și pătrunjel. Adăugați 1 ceapă tocată mărunt, ouăle și pesmetul. Amestecați bine, acoperiți și puneți la frigider 30 de minute.
  2. Tăiați 1 ceapă, morcovii și ardeii, apoi căliți-i în puțin ulei de măsline 10 minute la foc mediu (treapta 5). Adăugați roșiile tăiate mărunt și căliți 5 minute la foc mediu (treapta 5).
  3. Într-o tavă/vas termorezistent turnați lintea bine spălată, adăugați legumele pregătite, condimentați cu piper negru și oregano și turnați 1,5 litri de apă. Acoperiți vasul/tava și puneți în cuptor. Coaceți la 220°C/428°F timp de 50 de minute.
  4. Între timp, formați chiftelele din carnea tocată și prăjiți-le în ulei încins câte 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu (treapta 7).
  5. După ce scoateți chiftelele, în același ulei (mai adăugați 20 ml) prăjiți 1/2 linguriță de piper roșu timp de 10 secunde la foc mic (treapta 3).

 


  1. Scoateți tava/vasul din cuptor, turnați sosul de piper roșu și așezați chiftelele deasupra. Acoperiți din nou tava cu capacul și puneți înapoi în cuptor pentru 15 minute la 200°C/392°F.