Uncategorized

Chifteluțe din legume, mai gustoase decât cele din carne…

Curățați, tăiați în bucăți mici, apoi mărunțiți vinetele și ceapa, lăsându-le la scurs într-o strecurătoare pentru a elimina excesul de apă. Adăugați morcovul ras fin, ceapa tocată mărunt sau storsă, și făina. Amestecați bine, apoi adăugați ouăle bătute și amestecați din nou până se omogenizează.

În alt bol, amestecați cartofii rași, sărați și piperati, apoi adăugați ouăle bătute. Amestecați bine până obțineți o compoziție compactă. Luați o porție din compoziția de cartofi în mână, apoi distribuiți-o uniform și formați ca niște gropi.

Apoi, adăugați din compoziția de legume deasupra, iar deasupra adăugați încă o linguriță de cartofi. Închideți bine compoziția interioară de legume cu cea exterioară de cartofi. Așezați chifteluțele pregătite pe o placă de lucru.

Într-o tigaie antiaderentă, adăugați puțin ulei și încălziți-l la temperatură moderată. Puneți chifteluțele să se prăjească 5 minute până când se formează o crustă crocantă pe cartofi. Apoi întoarceți-le și prăjiți-le încă câteva minute sub capac.

Așezați chifteluțele pregătite într-un vas rezistent la căldură și puneți-le la cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius, timp de aproximativ 15-20 de minute. În acest timp, puteți pregăti sosul cu care le veți servi:

Mărunțiți ceapa sau stoarceți-o printr-o presă, iar tarhonul proaspăt tăiați-l mărunt. Într-un bol, amestecați maioneza și smântâna până se omogenizează, apoi adăugați ceapa și tarhonul.

 

 


 

 

Așa că, poftă bună la gătit și savurare!