Uncategorized

“FANTAZIE… Prăjitură rapidă care se prepară în 20 de minute…

Amestecați zmeura împreună cu zahărul și amidonul într-o cratiță până se topesc toate ingredientele fără să rămână cocoloașe, apoi puneți pe foc și încălziți la temperatură moderată, amestecând continuu până se îngroașă.

Într-o formă mai mică, așezați pișcoturile una lângă alta pe fund, apoi ungeți-le cu suc de portocale pentru a se înmuia și pentru a căpăta o notă de citrice.

Peste pișcoturi, turnați umplutura de fructe. Distribuiți și nivelați, apoi așezați al doilea rând de pișcoturi.

Înmuiați și aceste pișcoturi puțin în suc de fructe, apoi lăsați deoparte forma în timp ce pregătiți crema albă de brânză.

Amestecați bine brânza cremă împreună cu 50 g zahăr pudră pentru a obține o textură cremoasă.

Apoi turnați 150 ml smântână dulce și mixați cu un mixer până obțineți frișcă. Adăugați cacao pudră și amestecați încet cu o lingură sau spatulă până se omogenizează.

Distribuiți crema peste pișcoturi, nivelați și presărați deasupra ciocolată rasă. Răciți bine prăjitura cel puțin 1 oră în frigider înainte de servire. Următoarea procedură este pentru a doua rețetă:

PROCEDURĂ pentru rețeta 2: Pregătiți mai întâi umplutura de fructe. Într-o cratiță, puneți 200 ml apă și adăugați fructele și zahărul. Amestecați și lăsați să fiarbă 5 minute. Amestecați budinca și amidonul în 100 ml apă.

Când apa și fructele încep să fiarbă, luați cratița de pe foc, apoi pasați zmeura cu un blender de mână sau cu o lingură, astfel încât să nu rămână bucăți mari.

Puneți din nou cratița pe foc, adăugați amestecul cu budincă și fierbeți până se îngroașă, amestecând continuu. Luați cratița de pe foc și lăsați amestecul să se răcească acoperit cu folie alimentară (pentru a nu face crustă).

Pe fundul unei forme mai mici, așezați un rând de pișcoturi, înmuiate anterior în lapte sau suc. Prăjitura poate fi făcută și cu biscuiți, dar nu am încercat așa.

Peste pișcoturi, distribuiți umplutura de fructe răcită, distribuiți, nivelați și lăsați să se întărească în frigider, în timp ce pregătiți crema albă.

Pentru crema albă: Dizolvați gelatina în 4 linguri de apă rece și lăsați să se umfle. Bateți separat smântâna dulce până obțineți frișcă fermă.

Amestecați brânza cremă și zahărul pudră, apoi adăugați treptat smântâna dulce și mixați bine. Topiți gelatina pe foc mic sau în cuptorul cu microunde, amestecând constant și adăugați-o imediat în cremă.

Distribuiți uniform crema albă peste umplutura de fructe. Puneți prăjitura în frigider în timp ce pregătiți glazura.

 



Topiți ciocolata cu smântâna dulce la temperatură moderată, amestecând continuu până se topește ciocolata, fără a fierbe smântâna, apoi turnați peste prăjitură.”