Uncategorized

“„Nebunia cartofilor”… o mâncare foarte gustoasă pentru care toți vor să vă ceară rețeta.”

  1. Spălați bine cartofii cu apă rece, curățați-i și tăiați-i în cuburi mari sau bucăți după preferință. Apoi spălați-i din nou.
  2. Sărați-i, adăugați apă și puneți-i pe foc să fiarbă. În timp ce fierb cartofii, tocați fin o ceapă (aproximativ 100 g).
  3. Răspândiți ceapa tocată fin pe fundul unui vas cu dimensiuni aproximative de 18×23 cm. Turnați puțin ulei pentru gătit. Așezați ceapa pregătită (fără condimente, doar puțin ulei) într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius cu ventilator, sau la 200 de grade Celsius într-un cuptor obișnuit.
  4. Coaceți ceapa până se înmoaie și se rumenește ușor, apoi scoateți-o din cuptor. Între timp, cartofii se vor înmuia și găti.
  5. Într-un bol separat și mai puțin adânc, puneți două linguri de făină, jumătate de linguriță de ardei iute și aproximativ 200 ml apă.
  6. Amestecați bine cu un tel pentru a elimina cocoloașele de făină. Adăugați o linguriță de pastă de roșii pentru a îmbogăți gustul.
  7. Amestecați și turnați amestecul rezultat peste ceapa coaptă. Tăiați mărunt doi căței de usturoi, sau adăugați mai mult dacă doriți.
  8. Presărați usturoiul mărunțit peste ceapă și sos. Amestecați, apoi adăugați cuburile de cartofi fierte.
  9. Deasupra cartofilor, presărați cubul de supă de legume mărunțit fin sau condiment uscat (vegeta sau sare, după preferință). Amestecați conținutul pentru a înmuia uniform cartofii.
  10. Deasupra, așezați 200 g de spanac (dacă este proaspăt, opăriți-l, iar dacă este înghețat, dezghețați-l).
  11. După ce ați aranjat spanacul, presărați aproximativ 80 g de brânză după preferință (40 g cașcaval sărat și 40 g brânză de vaci pentru plăcinte). Presărați-l deasupra spanacului.
  12. Reintroduceți vasul pregătit în cuptor pentru a coace. După aproximativ jumătate de oră până la 40 de minute, turnați peste un amestec pregătit dintr-o lingură plină de făină, 140 ml lapte și puțin condiment uscat. În amestec, adăugați și 110 g de brânză rasă/mozzarella.
  13. Înainte de a turna amestecul, folosiți o lingură pentru a face mici crăpături între cartofi, astfel încât să poată pătrunde peste tot.
  14. Apoi folosiți lingura pentru a lua amestecul și umpleți găurile făcute. Distribuiți amestecul uniform între cartofi.

 

 


 

  1. Reintroduceți vasul în cuptor pentru a mai coace încă 20 de minute sau ajustați în funcție de cuptorul dumneavoastră.