Uncategorized

“Mici prăjituri pentru diverse ocazii…

  1. Amestecați ingredientele pentru aluat până obțineți un aluat moale. Când devine compact, frământați-l pe o suprafață presărată cu făină timp de 10 minute, până devine elastic. Acoperiți-l și lăsați-l să fermenteze 20 de minute.
  2. Apoi împărțiți-l în 4 părți, formați bile, acoperiți-le și lăsați-le să se odihnească 15 minute.
  3. Pe o suprafață presărată cu făină, întindeți o foaie și ungeți-o cu unt moale.
  4. Îndoiți de la un capăt, apoi de la celălalt pentru a obține un dreptunghi strâns. Ungiți deasupra cu unt, apoi continuați să pliați din partea de jos și de sus pentru a obține un pătrat. Lăsați-l acoperit în frigider.
  5. Deschideți a doua foaie, ungeți-o cu unt și așezați primul strat pliat în mijloc.
  6. Îndoiți de la un capăt, apoi de la celălalt, ungeți cu unt, apoi pliați de sus și de jos din nou pentru a obține un pătrat. Înfășurați-l într-un sac și lăsați-l în frigider să stea 25 de minute. Repetați procesul cu celelalte două foi.
  7. După ce aluatul s-a răcit, întindeți-l într-un mare pătrat și tăiați-l în pătrate cu o lățime de trei degete. În fiecare pătrat puneți umplutura dorită și închideți-l ca un plic.

 


  1. Așezați prăjiturile ambalate într-o tavă tapetată cu hârtie, ungeți-le deasupra cu gălbenuș și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius, timp de 30-35 de minute.”